Figyelem - NYÁRI ÁLLOMÁNYELLENŐRZÉS - Figyelem

A Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár 2019. év júniusában állományellenőrzést (leltárt) végez.
Ehhez kérjük olvasóink segítségét abban, hogy 2019. május 31-ig a kikölcsönzött dokumentumokat (könyv, folyóirat, DVD, diafilm) visszajuttatni szíveskedjenek a könyvtárba.

Gyereknapi nyereményjáték

FELHÍVÁS – A városi könyvtár gyermeknapi játéka
Kedves Gyerekek!
Az idei gyermeknapon a városi könyvtár keresi a gyerekek kedvenc könyveit. Ha szeretnél részt venni a nyereményjátékunkon, akkor hozd el a Mesesátorba a legkedvesebb olvasmányodat, és mutasd meg nekünk, így máris belekerülsz a játékba, ahol értékes nyeremények várnak rád!
Várunk benneteket szeretettel!
Könyvtárosok

Iskolai olvasási kihívás - elindult az utolsó forduló

Az iskolás korú gyerekeknek szervezett 3 fordulós olvasási kihívás utolsó megmérettetése is elindult. Minden várakozásunkat felülmúlta a gyerekek lelkesedése. Lehet még csatlakozni, visszamenőleg is van lehetőség a feladatlapok kitöltésére, melyeket a további információ alatt lehet mellékletben megtalálni.
A végső határidő 2019. május 31. péntek. Olvasásra fel!

Emlékkiállítás a Don-kanyarból hazatért hős katonáknak

Könyvtárunk gyűjti a Don-kanyarból vagy hadifogságból hazatért katonák fényképét, bármilyen ezt igazoló dokumentumot, tárgyat, történetet egy jövőbeli kiállításhoz illetve a könyvtár és a közös emlékezet archívumába. A dokumentumokat, képeket csak szkennelés céljából kérjük, viszont ha valaki szeretné, kérésre tároljuk , megőrizzük azokat.
Keressenek minket bizalommal! Bármilyen kis történet, kép, levél egyéb tárgy értékes lehet :)

Felolvasóest a Loisz Cafféban

Hosszú idő óta első alkalommal tartottuk a könyvtártól távol felolvasóestünket. Az ötletet és helyszínt Ormándy Györgyné Mónika biztosította. Szép tavaszi témánk kerekedett erre az alkalomra. A kert, kertészkedés, tavasz téma mindenki számára visszahozta a gyermekkori emlékeket, a nagyszülők kertjét, a gyermekkori játékok varázslatos helyszínét és a jelen környezettudatos, egyre súlyosbodó éghajlati változásoktól terhes idők feladataira való figyelmet.

Francia nap

A 4. tematikus napunk egy újabb európai országot, Franciaországot mutatja be. Tartsanak, tartsatok velünk!
Ami biztosan lesz:
- gasztronómiai kóstoló
- kézműveskedés
- játék
- Franciaország sokszínű kulturális életének bemutatása
-meglepetés
Beugró egy francia irodalmi mű vagy Franciaországban játszódó, vagy arról szóló irodalmi mű 5-10 mondatos írásbeli ajánlója.

Idén is díjazzuk a stílusos megjelenést :)

Nyugat felolvasóest

2019. január 25-én 17 órakor került sor idei első felolvasóestünkre, melynek témája a Nyugat folyóirat munkássága volt. Az Ady centenáriumról is megemlékeztünk, Tóth Árpád, Kosztolányi Dezső, Zelk Zoltán és József Attila versek, novellák hangzottak el. Természetesen a kortárs irodalom helyzete is szóba került.🙂Aki kedvet érez, várjuk szeretettel a következő alkalommal.